Hozzávalók: 50 dkg szép friss karfiol, 2-3 evőkanál majonéz,
ízlés szerint: só, bors, ételízesítő, olívaolaj, mustár, illetve ízlés szerint
választható fűszerek: kurkuma, őrölt köménymag, szerecsendió vagy curry – de
egyszerre leginkább csak egy ezekből.
Elkészítése: a karfiolt rózsáira szedve, enyhén ételízesítős
forró vízbe tesszük és megfőzzük, azonnal leszűrjük és tésztaszűrőbe rakva
hagyjuk kihűlni. Robotgépbe téve krémesre dolgozzuk 2-3 evőkanál olívaolajjal
és mustárral, majd belekavarjuk a majonézt is. Szép krémes állagot kell kapnia.
Ízesítjük, de csak óvatosan, mert nem igényel erős fűszerezést. Ajánlatos pár
órát, vagy akár egy éjszakát is érni hagyni az ízeket. Pirítóson a legfinomabb.
Megjegyzés: Nagyon jól csorgassuk le, különben túl lágy lesz
a krémünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése