Karfiolpástétom



Hozzávalók: 50 dkg szép friss karfiol, 2-3 evőkanál majonéz, ízlés szerint: só, bors, ételízesítő, olívaolaj, mustár, illetve ízlés szerint választható fűszerek: kurkuma, őrölt köménymag, szerecsendió vagy curry – de egyszerre leginkább csak egy ezekből.

Elkészítése: a karfiolt rózsáira szedve, enyhén ételízesítős forró vízbe tesszük és megfőzzük, azonnal leszűrjük és tésztaszűrőbe rakva hagyjuk kihűlni. Robotgépbe téve krémesre dolgozzuk 2-3 evőkanál olívaolajjal és mustárral, majd belekavarjuk a majonézt is. Szép krémes állagot kell kapnia. Ízesítjük, de csak óvatosan, mert nem igényel erős fűszerezést. Ajánlatos pár órát, vagy akár egy éjszakát is érni hagyni az ízeket. Pirítóson a legfinomabb.
Megjegyzés: Nagyon jól csorgassuk le, különben túl lágy lesz a krémünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése