Ganca hagymával és kolbásszal



Hozzávalók: 1 kg krumpli, 8 szelet füstölt, fűszeres kolbász, 2 nagykanál liszt, 1 vöröshagyma, zsiradék, pirospaprika, só, bors.

Elkészítése: A Krumplit meghámozzuk, nagyobb kockákra vágjuk, enyhén sós vízben puhára főzzük. Csak annyi vizet öntsünk rá, ami ellepi, ha időközben elfőne, pótoljuk. A tűzről levéve a levével együtt áttörjük, a mixer tökéletesen elvégzi ezt a feladatot, majd simára kavarjuk a liszttel. Azonnal visszatesszük a tűzre, és felfőzzük, majd levéve, fedő alatt melegen tartjuk. Ha úgy ítélnénk, hogy túl kemény lett, kevés vizet adjunk még hozzá, mielőtt levennénk. Zsiradékot hevítünk, megpirítjuk rajta a kolbászdarabokat, majd azokat kiszedve, a zsiradékba tesszük az apróra vágott hagymát, megpirítjuk, majd a pirospaprikát hozzáadva a tűzről lehúzzuk. Tálaláskor a gancát a kolbásszal és a hagymával kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése