Hozzávalók: 1 kg krumpli, 8 szelet füstölt, fűszeres
kolbász, 2 nagykanál liszt, 1 vöröshagyma, zsiradék, pirospaprika, só, bors.
Elkészítése: A Krumplit meghámozzuk, nagyobb kockákra vágjuk,
enyhén sós vízben puhára főzzük. Csak annyi vizet öntsünk rá, ami ellepi, ha
időközben elfőne, pótoljuk. A tűzről levéve a levével együtt áttörjük, a mixer
tökéletesen elvégzi ezt a feladatot, majd simára kavarjuk a liszttel. Azonnal
visszatesszük a tűzre, és felfőzzük, majd levéve, fedő alatt melegen tartjuk.
Ha úgy ítélnénk, hogy túl kemény lett, kevés vizet adjunk még hozzá, mielőtt
levennénk. Zsiradékot hevítünk, megpirítjuk rajta a kolbászdarabokat, majd
azokat kiszedve, a zsiradékba tesszük az apróra vágott hagymát, megpirítjuk,
majd a pirospaprikát hozzáadva a tűzről lehúzzuk. Tálaláskor a gancát a
kolbásszal és a hagymával kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése