Élesztős tepertős pogácsa



Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25-30 dkg tepertő, 2 dl tej, 1 evőkanál cukor, 1 tasak szárított élesztő, 1 tojás, só, bors; a tetejére: 1 tojás sárgája, köménymag.


Elkészítése: A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A többi hozzávalóval enyhén lágy tésztát gyúrunk belőle. Liszttel megszórva, letakarva megkelesztjük. Finom mozdulatokkal kb. kisujjnyira nyújtjuk, lekenjük a darált tepertővel. Sózzuk, borsozzuk. hajtogatjuk: alulról, felülről, majd jobbról és balról. Újra kelesztjük, kb. 2 ujjnyira nyújtjuk, óvatosan, hogy ne törjük a tésztát. Lekenjük felvert tojással, megszórjuk köménymaggal és sóval, éles késsel kockára vágjuk. Tepsire rakva kelesztjük, majd forró sütőben szép pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése