Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25-30 dkg tepertő, 2 dl tej, 1
evőkanál cukor, 1 tasak szárított élesztő, 1 tojás, só, bors; a tetejére: 1
tojás sárgája, köménymag.
Elkészítése: A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az
élesztőt. A többi hozzávalóval enyhén lágy tésztát gyúrunk belőle. Liszttel
megszórva, letakarva megkelesztjük. Finom mozdulatokkal kb. kisujjnyira nyújtjuk, lekenjük a darált tepertővel. Sózzuk, borsozzuk. hajtogatjuk:
alulról, felülről, majd jobbról és balról. Újra kelesztjük, kb. 2 ujjnyira
nyújtjuk, óvatosan, hogy ne törjük a tésztát. Lekenjük felvert tojással,
megszórjuk köménymaggal és sóval, éles késsel kockára vágjuk. Tepsire rakva
kelesztjük, majd forró sütőben szép pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése