A-vitaminforrás: mangós ivólé


Tél van, jól jön némi vitamin plusz. Ez az ital frissítő é édes, a gyerekek is szeretni fogják! Nyáron behűtve kiváló frissítő lehet belőle.
Az ital kiemelkedően magas A-vitaminban, ami sajnos a legtöbb mindennapi élelmiszerünkben csak kisebb mértékben található meg. A mangó és  sárgarépa is nagyon sokat tartalmaz belőle, így ha rendszeresen fogyasztjuk ezt az italt, biztosak lehetünk benne, hogy csontjaink rendesen növekednek, és szép fehérek lesznek. Sokat teszünk a szemünk és bőrünk szépsége és egészsége érdekében, hiszen az A-vitaminhiány miatt bőrünk szárazzá, pikkelyesen hámlóvá válik, és fogékonyabb lesz a bőrfertőzésekre is. A narancsban található C-vitamin szintén fontos, mert erősítik egymást.

Mindössze 1 mangó tartalmazza egy felnőtt napi A-vitamin szükségletét. Külsőleg pakolásként használva kiváló bőrápoló.

Hozzávalók: 2 zsenge sárgarépa, fél érett mangó, 1-2 édes narancs, 1 kis darabka gyömbér; 1 dl zöldtea (1 mokkáskanálnyi zöldtea-fű, 1 dl víz)



Elkészítése: A teafűből és vízből teát főzünk, leszűrjük, kihűtjük. A sárgarépa levét a gyömbérrel kicentrifugázzuk. A mangót a narancslével turmixgépben kidolgozzuk, hozzákavarjuk a sárgarépás léhez, belekavarjuk a zöldteát, és kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése