Káposztás csorba


Ha szeretjük a savanykás ízeket, egészen biztosan kedveljük a csorbákat is, mivel azok savanyított ízesítésűek. Ecettel, citromlével is megoldhatjuk ezt, de a káposztás leves esetében a paradicsom és a paradicsomlé a megfelelő választás. Ha a káposztát   reszeljük, két előnyét is élvezhetjük: egyrészt azok is szívesen elfogyaszthatják, akik a vágott/gyalult káposztát nem kedvelik, másképp igazán hamar elkészül, még a belefőzött húsgombóccal együtt is elkészül kevesebb, mint egy óra alatt.



Hozzávalók (4 személyre): 80 dkg friss káposzta (szép, élénkzöld színű, laza fejszerkezetű), 1-2  szál sárgarépa, 1 kisebb vöröshagyma, 1-2 paradicsom, 30 dkg darált hús, 5 dkg rizs; só, zsiradék, petrezselyemzöld és lestyánlevél.
Elkészítése: Az apróra vágott hagymát és kockára vágott sárgarépát zsiradékon megdinszteljük. Rádobjuk a reszelt káposztát és felengedjük vízzel, sózzuk, félpuhára főzzük. Hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, és még 10 percig főzzük.  A darált húst, a rizst, pár szál petrezselyemzölddel összedolgozzuk, fűszerezzük, gombócokat formázunk.A levest felengedjük annyi vízzel, amennyi levest kérünk, ha felforr, belerakjuk a gombócokat.
Belevágjuk a zöldfűszereket, annyi paradicsomlevet adunk hozzá, emilyen savanykásra szeretjük, megfőzzük. 
Megjegyzés: Tejfölös habarással is befőzhetjük, vagy csak simán tejfölt is kavarhatunk bele, ha már a tányérba sze

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése