Színes töltött tojások


Egy kicsit másképp :) 

Csilis, színes, kukoricás töltött tojás

Hozzávalók (4 személyre): 8 tojás, kb. 2 dl majonéz, 2-3 evőkanál kukoricakonzerv, 2 szelet füstölt házi szalonna (vagy bacon), mustár, só, bors, csili.
Elkészítése: A tojásokat megfőzzük, megtisztítjuk. Zselés ételfestékkel üvegedénybe meleg vizet színezünk, ebbe áztatjuk a tojásokat. Figyeljük, mert ha jó minőségű festékünk van 15-20 perc alatt is megszínezheti a tojásokat. A szépen megszínezett tojásokat papírtörlőre szedjük, ha megszáradtak kettévágjuk, a sárgákat késes aprítóba tesszük, mustárt adunk hozzá és 1 evőkanál majonézt. Elkezdjük összedolgozni, és annyi majonézt adunk még hozzá, hogy krémes állagot nyerjen.  Sózzuk, borsozzuk, hozzákavarjuk a kukoricát. A tojásokat megtöltjük. A szalonnát kisütjük, a pörcöt kiszedjük, a tojásokra osztjuk, majd az egészet megszórjuk csilivel. Majonézzel és kenyérrel kínáljuk.
Megjegyzés: Csili helyett pirospaprika is jó, ha nem szeretjük a csípős ízeket. Viszont ha igen, akkor akár a töltelékbe is tehetünk keveset.

Zöldfűszeres márványtojás

Hozzávalók (4 személyre): 8 tojás, 2 evőkanál sonkás tömlős sajt, 2 evőkanál krémsajt, 2 evőkanál zsíros túró, mustár, zöldkapor, petrezselyemzöld, metélőhagyma, só, fehérbors, mustár;a tálaláshoz: 1,5-2 dl majonéz.
Elkészítése: A keményre főtt tojások héját egy késsel még melegen megtördeljük, és a tojásokat a már leírt módon színezett meleg vízbe rakjuk. Fél óra után kissé megbontjuk, hogy lássuk, megszínezte-e. Ha igen, megtisztítjuk, megszárítjuk. Kettévágva a sárgákat késes aprítóba tesszük, a sajtokkal és a zöldfűszerekkel simára dolgozzuk. Fűszerezzük, mustárral ízesítjük. A tojásokat megtöltjük, majonézágyon kínáljuk.
Megjegyzés: Teljes kiőrlésű kenyérrel, magvas kenyérre vagy pirítóssal kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése