Brokkolis zöldségkrémleves



Csilivel az igazi! ;-)

Hozzávalók (4 személyre): 2-3 nagyobb burgonya, 3 sárgarépa, 1 fej brokkoli, 2 vöröshagyma, 1 petrezselyemgyökér, só, bors, pirospaprika; levesgyöngy, vagy pirítós; ha van: húsleveslé.


Elkészítése: Az egyik vöröshagymát a kos kockákra vágott sárgarépával megpároljuk, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit és a felszeletelt petrezselymet, sózzuk, borsozzuk.  Amikor majdnem kész, beleadjuk a rózsákra szedett brokkolit, puhára főzzük, botturmix segítségével pürésítjük. Annyi vizet vagy húsleves levet adunk hozzá, amilyen sűrűre szeretjük, újra felforraljuk. A második vöröshagymát apróra vágva megdinszteljük, a tűzről levéve kis pirospaprikával elkavarjuk. A kész levest meglocsoljuk a hagymás zsiradékkal, levesgyönggyel vagy pirítós kockákkal kínáljuk.

Megjegyzés: A locsoláshoz való hagymához pirospaprika helyett, vagy azzal kavarva chiliport is adhatunk. Ha szeretjük a fokhagymát, mielőtt felvágjuk a pirítóst, dörzsöljük be vele. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése