Csilivel az igazi! ;-)
Hozzávalók (4 személyre): 2-3 nagyobb burgonya, 3 sárgarépa,
1 fej brokkoli, 2 vöröshagyma, 1 petrezselyemgyökér, só, bors, pirospaprika;
levesgyöngy, vagy pirítós; ha van: húsleveslé.
Elkészítése: Az egyik vöröshagymát a kos kockákra vágott
sárgarépával megpároljuk, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit és a
felszeletelt petrezselymet, sózzuk, borsozzuk.
Amikor majdnem kész, beleadjuk a rózsákra szedett brokkolit, puhára
főzzük, botturmix segítségével pürésítjük. Annyi vizet vagy húsleves levet
adunk hozzá, amilyen sűrűre szeretjük, újra felforraljuk. A második
vöröshagymát apróra vágva megdinszteljük, a tűzről levéve kis pirospaprikával
elkavarjuk. A kész levest meglocsoljuk a hagymás zsiradékkal, levesgyönggyel
vagy pirítós kockákkal kínáljuk.
Megjegyzés: A locsoláshoz való hagymához pirospaprika
helyett, vagy azzal kavarva chiliport is adhatunk. Ha szeretjük a fokhagymát,
mielőtt felvágjuk a pirítóst, dörzsöljük be vele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése