Almás, mazsolás hidegsült



Akár karácsonyra :)
Hozzávalók (4 személyre): 8 nem túl nagy felső csirkecomb, 2 közepes, savanykás alma, mazsola, reszelt sajt (kb. 3-4 evőkanálnyi), só és bors, csirkefűszer, kevés zsiradék.



Elkészítése: A combokról levágjuk a bőrt, óvatosan kifilézzük, az egyik végén vastagabban maradt húsba belevágunk, és kihajtjuk, mint egy könyvet. Óvatosan körülbelül kisujjnyi vastagra potyoljuk. Kívül-belül megszórjuk sóval és borssal, kevés csirkefűszerrel. A bőrös oldalával lefelé kiterítjük, megszórjuk apró kockákra vágott almával, némi mazsolával, majd reszelt sajttal. A vékonyabb végénél kezdve feltekerjük, ha kipotyog némi töltelék visszatesszük. Zsiradékkal megkent alufólia lapra helyezzük, szorosan feltekerjük, a két végét, mint a szaloncukrot jól becsavarjuk, hogy a hús szép formát kapjon. Előmelegített sütőben 50 percig sütjük, kivesszük, óvatosan felbontjuk, a kiáradó gőz meg ne égessen. Kibontva újabb 10-15 percre visszatoljuk, hogy kissé megpiruljon.
Kihűtve, szép szeletekre vágva kínáljuk.
Megjegyzés: Melegen is nagyon finom, körettel főételként kínálhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése