Akár karácsonyra :)
Hozzávalók (4 személyre): 8 nem túl nagy felső csirkecomb, 2
közepes, savanykás alma, mazsola, reszelt sajt (kb. 3-4 evőkanálnyi), só és
bors, csirkefűszer, kevés zsiradék.
Elkészítése: A combokról levágjuk a bőrt, óvatosan
kifilézzük, az egyik végén vastagabban maradt húsba belevágunk, és kihajtjuk,
mint egy könyvet. Óvatosan körülbelül kisujjnyi vastagra potyoljuk. Kívül-belül
megszórjuk sóval és borssal, kevés csirkefűszerrel. A bőrös oldalával lefelé
kiterítjük, megszórjuk apró kockákra vágott almával, némi mazsolával, majd
reszelt sajttal. A vékonyabb végénél kezdve feltekerjük, ha kipotyog némi
töltelék visszatesszük. Zsiradékkal megkent alufólia lapra helyezzük, szorosan
feltekerjük, a két végét, mint a szaloncukrot jól becsavarjuk, hogy a hús szép
formát kapjon. Előmelegített sütőben 50 percig sütjük, kivesszük, óvatosan
felbontjuk, a kiáradó gőz meg ne égessen. Kibontva újabb 10-15 percre
visszatoljuk, hogy kissé megpiruljon.
Kihűtve, szép szeletekre vágva kínáljuk.
Megjegyzés: Melegen is nagyon finom, körettel főételként
kínálhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése