Hozzávalók: 1 db. kb. 1 kg-os karaj, 25 dkg darált hús, 2 tojás, só, bors, 3-4 kisebb cikk fokhagyma, majoránna; a tetejére: 1-1 evőkanál ketchup, mustár, citromlé, fél evőkanál méz, vékony szalonnaszeletek, fél-fél teáskanálnyi színes szemes bors, majoránna, 3-4 szem borókabogyó.
Elkészítése:
A karajt 3 lapba vágjuk, egyenként félujjnyira potyoljuk, sózzuk,
borsozzuk. A darált húst képes aprítóban a fűszerekkel és
fokhagymával meg a 2 tojással, pépesre dolgozzuk, elosztjuk a
három húslapon. Az elsőt szorosan feltekerjük. A második lapot
az első köré tekerjük, majd a harmadikkal az egészet bevonjuk.
Az utolsó lap már nem fogja egészen átérni a roládot. Megkent
sütőpapírra helyezzük. A citromlevet, mézet, mustárt és
ketchupot elkavarjuk, bekenegetjük vele a roládot. Körben kirakjuk
nagyon vékonyra szeletelt szalonnával, megszórjuk a darabosra tört
fűszerkeverékkel. Sütőpapírba csomagoljuk, 2 lap alufóliába
tekerjük, a két végét erősen összecsavarjuk, hogy szépen
megformázzuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon 1 órát sütjük,
kivéve óvatosan kicsomagoljuk, majd visszatolva szép pirosra
sütjük.
Ünnepibbé tehetjük, ha csomagolás előtt átkötözzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése