Karajrolád

Kiváló megoldás, ha nem szeretjük a bolti felvágottakat. Uzsonnára is csomagolható, hidegtálra is választható, vendégvárónak agyszerű. Kiadós, finom, csábító:) Gyönyörűen szeletelhető.


Hozzávalók: 1 db. kb. 1 kg-os karaj, 25 dkg darált hús, 2 tojás, só, bors, 3-4 kisebb cikk fokhagyma, majoránna; a tetejére: 1-1 evőkanál ketchup, mustár, citromlé, fél evőkanál méz, vékony szalonnaszeletek, fél-fél teáskanálnyi színes szemes bors, majoránna, 3-4 szem borókabogyó. 
 

Elkészítése: A karajt 3 lapba vágjuk, egyenként félujjnyira potyoljuk, sózzuk, borsozzuk. A darált húst képes aprítóban a fűszerekkel és fokhagymával meg a 2 tojással, pépesre dolgozzuk, elosztjuk a három húslapon. Az elsőt szorosan feltekerjük. A második lapot az első köré tekerjük, majd a harmadikkal az egészet bevonjuk. Az utolsó lap már nem fogja egészen átérni a roládot. Megkent sütőpapírra helyezzük. A citromlevet, mézet, mustárt és ketchupot elkavarjuk, bekenegetjük vele a roládot. Körben kirakjuk nagyon vékonyra szeletelt szalonnával, megszórjuk a darabosra tört fűszerkeverékkel. Sütőpapírba csomagoljuk, 2 lap alufóliába tekerjük, a két végét erősen összecsavarjuk, hogy szépen megformázzuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon 1 órát sütjük, kivéve óvatosan kicsomagoljuk, majd visszatolva szép pirosra sütjük.



Ünnepibbé tehetjük, ha csomagolás előtt átkötözzük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése