Csicseriborsós, csirkemájas kence



Csirkemáj és csicseriborsó - finom kence télire. Enyhén fűszeres, gazdag ízvilág, egy szelet pirítóssal tökéletes.

Hozzávalók: 1 doboz (420 g.) csicseriborsó, 2 csirkemáj, 2-3 kemény tojás, 1 kisebb vöröshagyma fele, 1-2 cikk fokhagyma, lehetőleg friss, vagy mélyhűtött bazsalikom, 1-2 levélke zsálya, ízlés szerint só, bors, mustár, zöldkapor, lilahagyma, zsiradék.

Elkészítése: A csirkemájakat elkaparjuk. A hagymákat apróra vágva zsiradékon megpároljuk. Ráadjuk a májat, bazsalikommal és zsályával ízesítjük, sóval-borssal fűszerezzük, készre sütjük, kihűtjük. Hozzáadjuk a jól lecsepegtetett csicseriborsót, mustárral, zöldkaporral, friss lilahagymával és a tojásokkal együtt késes aprítóban szépen kidolgozzuk. Ha szükséges még utána ízesítünk. Pirítóssal kínáljuk, további tojást, ízlés szerint zöldhagymát, lilahagymát kínálhatunk mellé.

Megjegyzés: Ha nincs időnk, és gyorsan kellene valami finomság, akkor a csicseriborsót készen vásárolt májkrémmel is elkészítjük. A fenti adag csicserihez körülbelül 20 dkg májkrémre lesz szükségünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése