Sajtos, rakott csirkemell

Finomság. Főételhez melegen, hidegtálakhoz hidegen is kiváló. 

Hozzávalók: 50-60 dkg csirkemell, 15 dkg félkemény sajt, 16 szelet bacon, 8 szelet lapkasajt, 3 tojás, 3 evőkanál tejföl, 3 kanál morzsa, só, bors, piros színű friss paprika.

Elkészítése: A húst ujjnyi csíkokra vágjuk, sóval-borssal beszórjuk. A reszelt sajtot elkavarjuk a felvert tojásokkal, a morzsával és a tejföllel, a nagyon apróra vágott paprikával, picit sózzuk. Egy őzgerincformát kikenünk zsiradékkal, majd kibélelünk a baconszeletekkel, úgy, hogy 8-8 szelet legyen mindkét oldalon. A formába először 1/3-ad masszát teszünk, ebbe belenyomkodjuk a csirkemell felét, beborítjuk 4 szelet lapkasajttal, kissé megnyomogatjuk. Következik a megmaradt massza fele, erre újra hús, majd sajtszeletek, végül befedjük a maradék masszával. A baconszeletekkel beburkoljuk, alufóliával lezárjuk a formát. Előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük. Az alufóliát levéve a formában hagyjuk kihűlni. Szeletekre vágva kínáljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése