Hozzávalók: 50-60 dkg csirkemell, 15 dkg félkemény sajt, 16
szelet bacon, 8 szelet lapkasajt, 3 tojás, 3 evőkanál tejföl, 3 kanál morzsa,
só, bors, piros színű friss paprika.
Elkészítése: A húst ujjnyi csíkokra vágjuk, sóval-borssal
beszórjuk. A reszelt sajtot elkavarjuk a felvert tojásokkal, a morzsával és a
tejföllel, a nagyon apróra vágott paprikával, picit sózzuk. Egy őzgerincformát
kikenünk zsiradékkal, majd kibélelünk a baconszeletekkel, úgy, hogy 8-8 szelet
legyen mindkét oldalon. A formába először 1/3-ad masszát teszünk, ebbe
belenyomkodjuk a csirkemell felét, beborítjuk 4 szelet lapkasajttal, kissé
megnyomogatjuk. Következik a megmaradt massza fele, erre újra hús, majd
sajtszeletek, végül befedjük a maradék masszával. A baconszeletekkel
beburkoljuk, alufóliával lezárjuk a formát. Előmelegített sütőben kb. 60 percig
sütjük. Az alufóliát levéve a formában hagyjuk kihűlni. Szeletekre vágva
kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése