Hozzávalók (kb. 25 darabhoz), a sajtgolyókhoz: 1 nagyobb
tojás, 2 evőkanál liszt, kb. 20 dkg félkemény sajt; a falatkákhoz: szalámi,
koktélparadicsom, saláta, sós túró vagy sajt, bagettszeletkék.
Elkészítése: A tojást simára kavarjuk a liszttel, annyi
sajtot reszelünk hozzá, hogy könnyen formázható legyen. Vizes kézzel kis
golyókat formálunk belőle, amit forró zsiradékban aranysárgára sütünk. Kihűlve
bagettszeletkékre halmozzuk szalámival, paradicsommal és sajttal – vagy tetszés
szerint bármi mással.
Megjegyzés: a sajtgolyókból érdemes egyből dupla adagot
készíteni, mert nagyon finom. Feltétként, vendégváró falatként bármikor
elkészíthetjük, biztos sikerünk lesz vele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése