Sajtgolyós falatkák


Hozzávalók (kb. 25 darabhoz), a sajtgolyókhoz: 1 nagyobb tojás, 2 evőkanál liszt, kb. 20 dkg félkemény sajt; a falatkákhoz: szalámi, koktélparadicsom, saláta, sós túró vagy sajt, bagettszeletkék.
Elkészítése: A tojást simára kavarjuk a liszttel, annyi sajtot reszelünk hozzá, hogy könnyen formázható legyen. Vizes kézzel kis golyókat formálunk belőle, amit forró zsiradékban aranysárgára sütünk. Kihűlve bagettszeletkékre halmozzuk szalámival, paradicsommal és sajttal – vagy tetszés szerint bármi mással.

Megjegyzés: a sajtgolyókból érdemes egyből dupla adagot készíteni, mert nagyon finom. Feltétként, vendégváró falatként bármikor elkészíthetjük, biztos sikerünk lesz vele. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése