Hozzávalók (2 darabhoz): 5 tojás, 10 evőkanál cukor, 8
evőkanál liszt, 4 evőkanál darált dió, 1 tasak sütőpor; a csokoládés krémhez:
20 dkg csokoládé, 3 dl tejszín; a gesztenyés krémhez: 25 dkg gesztenye, 2 dl
tejszín, porcukor.
Elkészítése: A tésztához a tojások fehérjét félkeményre
verjük, kanalanként rászórjuk a cukrot, keményre dolgozzuk. Egyenként
hozzáadjuk a sárgákat is, majd fakanállal lassanként belekavarjuk a sütőporos
lisztet. Előkészített, sütőpapíros tepsiben két adagban kisütjük, papírral
kiemelve, azon forrón feltekerjük, kihűtjük.
A csokoládés krémhez a csokoládét lassú tűzön 2 dl
tejszínnel simára kavarjuk, kihűtjük. Mixertálba téve habosra kavarjuk, amikor
összeáll, lassan csordogálva hozzádolgozzuk a maradék 1 dl tejszínt is. A
gesztenyés krémhez a tejszínhabot keményre verjük, kisebb darabokban hozzáadjuk
a gesztenyepürét, ha szükséges, porcukorral még édesítjük.
A piskótaroládokat kitekerjük. Először csokoládés, majd
gesztenyés krémmel megkenjük, feltekerjük, behűtjük. 2-2 szeletet levágunk,
ezeket mintha levágott ágak lennének krémmel ráragasztjuk. Az egészet bevonjuk
krémmel, villával mintákat rajzolunk rá. Gránátalmamagokkal,
gesztenyepüréből formázott levelekkel
díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése