Gesztenyés, csokoládés fatörzs torta


Hozzávalók (2 darabhoz): 5 tojás, 10 evőkanál cukor, 8 evőkanál liszt, 4 evőkanál darált dió, 1 tasak sütőpor; a csokoládés krémhez: 20 dkg csokoládé, 3 dl tejszín; a gesztenyés krémhez: 25 dkg gesztenye, 2 dl tejszín, porcukor.

Elkészítése: A tésztához a tojások fehérjét félkeményre verjük, kanalanként rászórjuk a cukrot, keményre dolgozzuk. Egyenként hozzáadjuk a sárgákat is, majd fakanállal lassanként belekavarjuk a sütőporos lisztet. Előkészített, sütőpapíros tepsiben két adagban kisütjük, papírral kiemelve, azon forrón feltekerjük, kihűtjük.

A csokoládés krémhez a csokoládét lassú tűzön 2 dl tejszínnel simára kavarjuk, kihűtjük. Mixertálba téve habosra kavarjuk, amikor összeáll, lassan csordogálva hozzádolgozzuk a maradék 1 dl tejszínt is. A gesztenyés krémhez a tejszínhabot keményre verjük, kisebb darabokban hozzáadjuk a gesztenyepürét, ha szükséges, porcukorral még édesítjük.

A piskótaroládokat kitekerjük. Először csokoládés, majd gesztenyés krémmel megkenjük, feltekerjük, behűtjük. 2-2 szeletet levágunk, ezeket mintha levágott ágak lennének krémmel ráragasztjuk. Az egészet bevonjuk krémmel, villával mintákat rajzolunk rá. Gránátalmamagokkal, gesztenyepüréből  formázott levelekkel díszítjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése