Ajándékba is kiváló. Nassolni is :)
Hozzávalók (12 nagyobb formához ): 12 darab kisebb mogyoró +
10 dkg tisztított mogyoró, 10 dkg magas kakaótartalmú csokoládé, 8 db tejkaramella, 0,5 dl tejszín, ízlés szerint kicsi rumaroma;
a csokoládé bevonathoz: 10 dkg csokoládé, 2 evőkanál olaj.
Elkészítése: A mogyorót serpenyőben megpirítjuk, a héjat
ledörzsölgetjük. Félreteszünk 12 szemet, a többit apróra daráljuk. A tejszínt
és a 10 dkg csokoládét felolvasztjuk, hozzákavarjuk az őrölt mogyorót és pici
rumot, hűtőben jól lehűtjük. Előkészítünk egy lehetőleg szilikon parféformát. A
bevonáshoz valókat felmelegítjük, szilikonecsettel bevonjuk a formák üregeit,
hűtőbe tesszük. Amikor megdermedt, újra bekenegetjük, hűtőbe tesszük. A karamellát
mikróba tesszük pár pillanatra, simára kavarjuk (ha nem megy, még visszatesszük
picit). Amikor langyos, vizes kézzel kis golyókat formálunk belőlük, közepükbe
nyomva 1-1 mogyorót. Hűtőbe tesszük (ha a formáját elveszíti, újraformázzuk). A
mogyorós csokoládét szép világosra kavarjuk, félig megtöltjük a forma üregeit.
Belenyomkodunk 1-1 mogyorós karamellát, kitöltjük a többi masszával,
egyenletesre simítjuk. A bevonáshoz való csokit újra felmelegítjük, a parfék
alját bekenegetjük vele kétszer, mint az üregek bevonásánál. Megdermesztjük, a
formából kipattintjuk. Dobozban, hűvös helyen tároljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése