Mogyorós praliné

Ajándékba is kiváló. Nassolni is :)


Hozzávalók (12 nagyobb formához ): 12 darab kisebb mogyoró + 10 dkg tisztított mogyoró, 10 dkg magas kakaótartalmú csokoládé, 8 db tejkaramella,  0,5 dl tejszín, ízlés szerint kicsi rumaroma; a csokoládé bevonathoz: 10 dkg csokoládé, 2 evőkanál olaj.


Elkészítése: A mogyorót serpenyőben megpirítjuk, a héjat ledörzsölgetjük. Félreteszünk 12 szemet, a többit apróra daráljuk. A tejszínt és a 10 dkg csokoládét felolvasztjuk, hozzákavarjuk az őrölt mogyorót és pici rumot, hűtőben jól lehűtjük. Előkészítünk egy lehetőleg szilikon parféformát. A bevonáshoz valókat felmelegítjük, szilikonecsettel bevonjuk a formák üregeit, hűtőbe tesszük. Amikor megdermedt, újra bekenegetjük, hűtőbe tesszük. A karamellát mikróba tesszük pár pillanatra, simára kavarjuk (ha nem megy, még visszatesszük picit). Amikor langyos, vizes kézzel kis golyókat formálunk belőlük, közepükbe nyomva 1-1 mogyorót. Hűtőbe tesszük (ha a formáját elveszíti, újraformázzuk). A mogyorós csokoládét szép világosra kavarjuk, félig megtöltjük a forma üregeit. Belenyomkodunk 1-1 mogyorós karamellát, kitöltjük a többi masszával, egyenletesre simítjuk. A bevonáshoz való csokit újra felmelegítjük, a parfék alját bekenegetjük vele kétszer, mint az üregek bevonásánál. Megdermesztjük, a formából kipattintjuk. Dobozban, hűvös helyen tároljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése