Hozzávalók (1 nagy formához): 40 dkg rétestészta, 1 kg alma,
5 dkg aszalt szilva, 5 dkg aszalt sárgabarack, 3 evőkanálmorzsa, 2 tojás, cukor
ízlés szerint, zsiradék, porcukor.
Elkészítése: A rétestésztát felolvasztjuk. Az almát apró
kockákra vágjuk, zsiradékon, fedő alatt párolni tesszük. Ha már puha, fedő
nélkül sütjük tovább, hozzáadjuk a cukrot, addig kavargatjuk, míg aranysárga
lesz, és a leve elfő. Hűlni hagyjuk, hozzákavarjuk a felvert tojásokat, 2 kanál
morzsát és a kis kockákra vágott aszalt gyümölcsöket. A rétestésztát kikent
formába helyezzük, a széleket levágjuk. Megszórjuk morzsával, belesimítjuk a
tölteléket. A leesett részekből csíkokat vágunk, a tetejét kirakjuk vele.
Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése