Almás, szárított gyümölcsös rétestorta


Hozzávalók (1 nagy formához): 40 dkg rétestészta, 1 kg alma, 5 dkg aszalt szilva, 5 dkg aszalt sárgabarack, 3 evőkanálmorzsa, 2 tojás, cukor ízlés szerint, zsiradék, porcukor.


Elkészítése: A rétestésztát felolvasztjuk. Az almát apró kockákra vágjuk, zsiradékon, fedő alatt párolni tesszük. Ha már puha, fedő nélkül sütjük tovább, hozzáadjuk a cukrot, addig kavargatjuk, míg aranysárga lesz, és a leve elfő. Hűlni hagyjuk, hozzákavarjuk a felvert tojásokat, 2 kanál morzsát és a kis kockákra vágott aszalt gyümölcsöket. A rétestésztát kikent formába helyezzük, a széleket levágjuk. Megszórjuk morzsával, belesimítjuk a tölteléket. A leesett részekből csíkokat vágunk, a tetejét kirakjuk vele. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése