Nem is olyan nagy ördöngősség...
Hozzávalók: 4
tojásfehérje, 30 dkg porcukor, 10 dkg
mandula, csipet só, pár csepp ételfesték; a töltelékhez: 15 dkg csokoládé, 1,5
dl tejszín.
Elkészítése: A
tojásfehérjéket csipet sóval félkeményre verjük. A porcukrot leszitáljuk. A
mandulát apróra törjük (daráljuk), szintén leszitáljuk. A habhoz kanalanként
beledolgozzuk a porcukrot, amikor már megtartja saját formáját, kanalanként
beleszórjuk a mandulát. Tetszés szerint színezhetjük, simacsövű habzsákba
halmozzuk, előkészített sütőpapírra vagy macaronsütőre 5-6 cm átmérőjű halmokat
nyomunk, előmelegített sütőben 100 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Akkor
készült el, ha könnyedén leválik a papírról vagy formáról, a teteje kemény, a
belseje puha. A töltelékhez a csokoládét a tejszínnel fleolvasztjuk, kihűtjük,
majd habosra kavarjuk. A macaronokat megtöltjük.
Megjegyzés:
Felhasználás előtt egy nappal készítsük el és töltsük meg. Figyeljük, mert ha
túlszárítjuk kemény lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése