Macaron

Nem is olyan nagy ördöngősség... 

Hozzávalók: 4 tojásfehérje,  30 dkg porcukor, 10 dkg mandula, csipet só, pár csepp ételfesték; a töltelékhez: 15 dkg csokoládé, 1,5 dl tejszín.

Elkészítése: A tojásfehérjéket csipet sóval félkeményre verjük. A porcukrot leszitáljuk. A mandulát apróra törjük (daráljuk), szintén leszitáljuk. A habhoz kanalanként beledolgozzuk a porcukrot, amikor már megtartja saját formáját, kanalanként beleszórjuk a mandulát. Tetszés szerint színezhetjük, simacsövű habzsákba halmozzuk, előkészített sütőpapírra vagy macaronsütőre 5-6 cm átmérőjű halmokat nyomunk, előmelegített sütőben 100 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Akkor készült el, ha könnyedén leválik a papírról vagy formáról, a teteje kemény, a belseje puha. A töltelékhez a csokoládét a tejszínnel fleolvasztjuk, kihűtjük, majd habosra kavarjuk. A macaronokat megtöltjük.


Megjegyzés: Felhasználás előtt egy nappal készítsük el és töltsük meg. Figyeljük, mert ha túlszárítjuk kemény lesz. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése