Habos diós pite



Hozzávalók (1 közepes tepsihez): 50 dkg liszt, 20 dkg zsír, 10 dkg cukor, 3 tojássárgája, 2 púpozott evőkanál tejföl, fél citrom héja, fél tasak sütőpor; a töltelékhez: 30 dkg darált dió, pikánsabb lekvár; a tetejére: 3 tojás fehérje, 15 dkg cukor, 5 dkg darált dió.

Elkészítése: A lisztet és a zsírt dagasztótálban összedolgozzuk, vagy kézzel elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a cukrot, majd a tejfölt és a citromhéjat meg a sütőport. Lágya tésztát kell kapnunk, amit kézzel egyengetünk el egy előkészített tepsibe. Ha nem elég lágy adjunk még hozzá tejfölt. A töltelékez a diót és a lekvárt kenhetővé kavarjuk, rásimítjuk a tésztalapra. A tojások fehérjét félkeményre verjük, kanalanként hozzádolgozzuk a cukrot. Amikor kemény, belekavarjuk a diót, rákenjük a sütemény tetejére. Előkészített, 140 fokos sütőben kb. 40-50 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés: Sokáig elálló, omlós sütemény, igazi békebeli íz. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése