Hozzávalók (1 közepes tepsihez): 50 dkg liszt, 20 dkg zsír,
10 dkg cukor, 3 tojássárgája, 2 púpozott evőkanál tejföl, fél citrom héja, fél
tasak sütőpor; a töltelékhez: 30 dkg darált dió, pikánsabb lekvár; a tetejére:
3 tojás fehérje, 15 dkg cukor, 5 dkg darált dió.
Elkészítése: A lisztet és a zsírt dagasztótálban
összedolgozzuk, vagy kézzel elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a cukrot,
majd a tejfölt és a citromhéjat meg a sütőport. Lágya tésztát kell kapnunk,
amit kézzel egyengetünk el egy előkészített tepsibe. Ha nem elég lágy adjunk
még hozzá tejfölt. A töltelékez a diót és a lekvárt kenhetővé kavarjuk,
rásimítjuk a tésztalapra. A tojások fehérjét félkeményre verjük, kanalanként
hozzádolgozzuk a cukrot. Amikor kemény, belekavarjuk a diót, rákenjük a
sütemény tetejére. Előkészített, 140 fokos sütőben kb. 40-50 perc alatt készre
sütjük.
Megjegyzés: Sokáig elálló, omlós sütemény, igazi békebeli
íz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése