Hozzávalók (4 adaghoz): 10 dkg kókuszreszelék, 1 dl tejszín,
1 l. tej, 8 dkg fehér csokoládé, 5 dkg csokoládé, 1-2 tasak vaníliás cukor,
méz; díszítéshez: ezüst vagy arany díszcukorka.
Elkészítése: 2 evőkanál kókuszt kisebb serpenyőben
aranysárgára pirítunk, azonnal tányérra borítjuk. 3 dkg fehér csokit kis
darabokra vágjuk, a serpenyőben kavargatva felolvasztjuk. A 4 bögre száját
azonnal beleforgatjuk, majd tányérra szórt nyers kókuszba mártjuk. Szikkadni
hagyjuk. A maradék kókuszt a tejjel felforraljuk, 2-3 percig lassú tűzön
kavargatjuk, levesszük, kb. 15 percig hagyjuk pihenni. A kókuszos tejet úgy
szűrjük le, mint a túrót: textíliába öntjük, alaposan kicsavarjuk. Beleöntjük a
serpenyőbe, amiben a fehér csokit olvasztottuk (így az sem megy tönkre), hozzáadjuk
a többi, darabokra vágott csokoládét, kavargatjuk, míg a csokoládé elolvad. Levesszük,
ha szükséges annyi mézet adunk hozzá, hogy kellemesen édeskés legyen. Poharakba
osszuk. A tejszínt nem túl keményre verjük, elosztjuk az ital tetején, megszórjuk
reszelt csokoládéval és fehér csokoládéval, majd a pirított kókusszal és a
díszcukorkával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése