Kókuszos, csokoládés ital

Hozzávalók (4 adaghoz): 10 dkg kókuszreszelék, 1 dl tejszín, 1 l. tej, 8 dkg fehér csokoládé, 5 dkg csokoládé, 1-2 tasak vaníliás cukor, méz; díszítéshez: ezüst vagy arany díszcukorka.


Elkészítése: 2 evőkanál kókuszt kisebb serpenyőben aranysárgára pirítunk, azonnal tányérra borítjuk. 3 dkg fehér csokit kis darabokra vágjuk, a serpenyőben kavargatva felolvasztjuk. A 4 bögre száját azonnal beleforgatjuk, majd tányérra szórt nyers kókuszba mártjuk. Szikkadni hagyjuk. A maradék kókuszt a tejjel felforraljuk, 2-3 percig lassú tűzön kavargatjuk, levesszük, kb. 15 percig hagyjuk pihenni. A kókuszos tejet úgy szűrjük le, mint a túrót: textíliába öntjük, alaposan kicsavarjuk. Beleöntjük a serpenyőbe, amiben a fehér csokit olvasztottuk (így az sem megy tönkre), hozzáadjuk a többi, darabokra vágott csokoládét, kavargatjuk, míg a csokoládé elolvad. Levesszük, ha szükséges annyi mézet adunk hozzá, hogy kellemesen édeskés legyen. Poharakba osszuk. A tejszínt nem túl keményre verjük, elosztjuk az ital tetején, megszórjuk reszelt csokoládéval és fehér csokoládéval, majd a pirított kókusszal és a díszcukorkával. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése