Hozzávalók (4 adaghoz): 8 dl tej, 8-10 dkg fehér csokoládé, 8-10
evőkanál sütőtökpüré (kb. 3-4 szelet), 1,5 dl tejszín, reszelt csokoládé.
Elkészítése: A sütőtököt kikaparjuk a héjából. A tejet a
daraboka vágott fehér csokoládéval addig kavarjuk, míg a csokoládé elolvad.
Hozzáadjuk a sütőtököt, botmixerrel szép simára dolgozzuk. Annyi tököt adjunk
hozzá, amennyitől kellemes ízű, de nem túl sűrű lesz. Azon forrón poharakba
osztjuk, vastagon megszórjuk reszelt csokoládéval. Egy nyárspálcával a széleken
a csokoládét lenyomkodjuk, ettől lesz ilyen a mintája. Nem túl kemény
tejszínhabot kanalazunk rá, megszórjuk a kétféle csokoládéval. Piskótatallért
kínálhatunk mellé.
Megjegyzés: Így önmagában is nagyon finom, de
kísérletezhetünk mézeskalácshoz is illő fűszerekkel:fahéj, szegfűszeg, stb.
Nagyon finom :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése