Csirkekoszorú


Hozzávalók 1 nagy kuglófformához: 50 dkg csirkemell, 20 dkg gomba, 20 dkg lágy sajt, 18-20 szelet vékonyra szeletelt sonka, 4 tojás, 4 evőkanál morzsa, 3 evőkanál tejföl, 1 vöröshagyma, só, bors.

Elkészítése: A gombát az apróra vágott hagymán megpároljuk, a zsiradékból a hagymával együtt kiszedjük, lecsepegtetjük. A csirkemellet kis darabokra vágjuk, a gombához kavarjuk. A tojást a tejföllel habosra verjük, hozzákavarjuk a lereszelt sajtot. A gombás húst és a tojásos masszát összekavarjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy kuglófformát vastagon kikenünk zsiradékkal, kibéleljük a sonkaszeletekkel úgy, hogy mindkét oldalra egy-egy darabot teszünk a forma aljában pedig egyikkel fejük a másikat. Belesimítjuk a masszát, elsimítjuk, ráhajtjuk a forma belső oldalán lévő sonkákat, majd a külső oldalon lévőket is. Előmelegített sütőben kb. 60-70 perc alatt megsütjük. Mielőtt végleg kivesszük, megnyomogatjuk, ha kemény, elkészült, ha még lágy, süssük még.

Megjegyzés: Paprikakockákkal, salátával, majonézzel díszíthetjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése