Hozzávalók 1 nagy kuglófformához: 50 dkg csirkemell, 20 dkg
gomba, 20 dkg lágy sajt, 18-20 szelet vékonyra szeletelt sonka, 4 tojás, 4
evőkanál morzsa, 3 evőkanál tejföl, 1 vöröshagyma, só, bors.
Elkészítése: A gombát az apróra vágott hagymán megpároljuk,
a zsiradékból a hagymával együtt kiszedjük, lecsepegtetjük. A csirkemellet kis
darabokra vágjuk, a gombához kavarjuk. A tojást a tejföllel habosra verjük,
hozzákavarjuk a lereszelt sajtot. A gombás húst és a tojásos masszát
összekavarjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy kuglófformát vastagon kikenünk
zsiradékkal, kibéleljük a sonkaszeletekkel úgy, hogy mindkét oldalra egy-egy
darabot teszünk a forma aljában pedig egyikkel fejük a másikat. Belesimítjuk a
masszát, elsimítjuk, ráhajtjuk a forma belső oldalán lévő sonkákat, majd a
külső oldalon lévőket is. Előmelegített sütőben kb. 60-70 perc alatt megsütjük.
Mielőtt végleg kivesszük, megnyomogatjuk, ha kemény, elkészült, ha még lágy,
süssük még.
Megjegyzés: Paprikakockákkal, salátával, majonézzel
díszíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése