Hozzávalók (4 személyre): 50 dkg burgonya, 20 dkg fetasajt,
4 kanál liszt, 2 tojás, 3-4 zöldhagyma szára, 1-2 szelet piros paprika, fél
kötés petrezselyemzöld, ha szükséges só, bors; a mártáshoz: 2 kanál liszt, tej,
cukor, zöldkapor, csipet só.
Elkészítése: A burgonyát megpucoljuk, megfőzzük, leszűrjük,
azonnal áttörjük. Amikor kihűlt, hozzákavarjuk a villával eltört túrót, a
lisztet, a tojásokat, az apróra vágott zöldhagymaszárat, paprikát és a vágott
zöldpetrezselymet. Ha szükséges még sózzuk (a túró eleve sós), borsozzuk,
alaposan összedolgozzuk. Olajos kézzel fasírt nagyságúra formázzuk, forró, bő
zsiradékban kisütjük. Papírszalvétára szedjük. A mártáshoz zsiradékon kissé
megpirítjuk a lisztet, mielőtt felöntjük annyi tejjel, amilyen sűrűre
szeretjük, beleszórjuk az apróra vágott zöldkaprot, összeforraljuk. Pici sót,
és tetszés szerint cukrot adunk hozzá (2-3 kanál). A még meleg krumplifasírttal
kínáljuk.
Önmagában is finom, de a fasírtot akár sültek, főtt hús
mellé is kínálhatjuk, de akár feltétként is kiváló.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése