Zöldfűszeres túrófasírt édes kapormártással


Hozzávalók (4 személyre): 50 dkg burgonya, 20 dkg fetasajt, 4 kanál liszt, 2 tojás, 3-4 zöldhagyma szára, 1-2 szelet piros paprika, fél kötés petrezselyemzöld, ha szükséges só, bors; a mártáshoz: 2 kanál liszt, tej, cukor, zöldkapor, csipet só.
Elkészítése: A burgonyát megpucoljuk, megfőzzük, leszűrjük, azonnal áttörjük. Amikor kihűlt, hozzákavarjuk a villával eltört túrót, a lisztet, a tojásokat, az apróra vágott zöldhagymaszárat, paprikát és a vágott zöldpetrezselymet. Ha szükséges még sózzuk (a túró eleve sós), borsozzuk, alaposan összedolgozzuk. Olajos kézzel fasírt nagyságúra formázzuk, forró, bő zsiradékban kisütjük. Papírszalvétára szedjük. A mártáshoz zsiradékon kissé megpirítjuk a lisztet, mielőtt felöntjük annyi tejjel, amilyen sűrűre szeretjük, beleszórjuk az apróra vágott zöldkaprot, összeforraljuk. Pici sót, és tetszés szerint cukrot adunk hozzá (2-3 kanál). A még meleg krumplifasírttal kínáljuk.

Önmagában is finom, de a fasírtot akár sültek, főtt hús mellé is kínálhatjuk, de akár feltétként is kiváló.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése