Hozzávalók (4 személyre): 1 kg csirkeszárny, 6 kanál
ketchup, 5-6 cikk fokhagyma, 3 kanál olaj, 2 kanál tej, 1 evőkanál méz, 2-3
babérlevél, fél citrom leve, fél mokkáskanálnyi chili, 1 mokkáskanálnyi
bazsalikom, 1 vöröshagyma, 1 evőkanál méz, só, bors; a körethez: 1 kg burgonya,
só, bors, 1 kiskanál bazsalikom, zsiradék.
Elkészítése: A szárnyakat megtisztítjuk, megmossuk,
lecsepegtetjük. A páchoz a hagymákat lereszeljük, aprítóban kidolgozzuk, vagy
nagyon apróra vágjuk. Elkavarjuk a többi hozzávalóval. A szárnyakra öntjük, jól
beleforgatjuk. Az edényt lefedjük, a húst másnapig, hűtőben a pácban hagyjuk,
amikor eszünkbe jut, megforgatjuk. Másnap egy magasabb falú tűzálló edényt
kikenünk zsiradékkal, kis hasábokban belevágjuk a burgonyát, megszórjuk kevés
sóval, borssal, a bazsalikommal. Ráhelyezzük a szárnyakat, lelocsoljuk a
páclével. Fedő alatt, előmelegített sütőben egy órán át sütjük, vagy amíg
omlósra sül. Forrón kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése