Tonhalas saláta


Hozzávalók (4 személyre): 1 db. 80 gr-os, olívaolajos tonhalkonzerv, 6-8 fürjtojás, 1 kis fej saláta, 1 paradicsom, 1-2 fehér retek, kígyóuborka ízlés szerint, 2 újhagyma zöldje, 1-2 cikk fokhagyma, csípős paprika, friss bazsalikom és petrezselyemlevél, ha szükséges só és citromlé, lenmag.
Elkészítése: A hagymaszárat apróra vágjuk, az uborkát zöldségpucolóval vékony karikákra, vagy kis kockákra vágjuk, egy tálba rakjuk. A paradicsomot kis kockákra vágjuk, a fokhagymát és a retket vékony szeletekre, mindezt a tálba adjuk, hozzáöntjük a tonhalkonzervet levével együtt. 3-4 bazsalikomlevelet és 2-3 szál petrezselyemzöldet vágunk hozzá, ha szükséges sózzuk, illetve ha nem elég, kevés olívaolajat öntünk még hozzá. Óvatosan összekavarjuk, citromlével, vékony csíkokra vágott csípős paprikával ízesítjük, végül hozzáadjuk a tépett salátaleveleket. Elkavarjuk, lenmaggal megszórva, a megtisztított, kettévágott tojással kínáljuk.
Megjegyzés: Kiválóan illik hozzá a fokhagymával bedörzsölt friss, ropogós pirítós. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése