Rozmaringos almás csirke


Hozzávalók (4 személyre): 1 db, kb. 1 kg-os csirke, 4 kanál méz, 4 kanál ketchup, 8 kanál olaj, 3-4 szál friss rozmaring (ez lenne ideális, de a szárított is megfelel), 2 kisebb alma, csirkefűszer, 1 kiskanál szerecsendió, fél citrom leve.

Elkészítése: A csirkét megmossuk, megtörölgetjük. A bőrt felfeszegetjük, csirkefűszerrel bedörzsöljük, kirakjuk vékonyra szeletelt almával. Megszórjuk kevés vágott rozmaringgal. A bevonathoz a mézet, az olajat, a csirkefűszert, a citrom levét, a ketchupot és a szerecsendiót elkavarjuk, rákenegetjük a csirkére. Kikent, alufóliával bélelt tepsibe tesszük, alufóliával bevonjuk, előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük, majd az alufóliát levéve, 10-15 perc alatt ropogósra sütjük. Melegen, burgonyával, rizzsel, salátával kínáljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése