Hozzávalók (4 személyre): 1 db, kb. 1 kg-os csirke, 4 kanál
méz, 4 kanál ketchup, 8 kanál olaj, 3-4 szál friss rozmaring (ez lenne ideális,
de a szárított is megfelel), 2 kisebb alma, csirkefűszer, 1 kiskanál
szerecsendió, fél citrom leve.
Elkészítése: A csirkét megmossuk, megtörölgetjük. A bőrt
felfeszegetjük, csirkefűszerrel bedörzsöljük, kirakjuk vékonyra szeletelt
almával. Megszórjuk kevés vágott rozmaringgal. A bevonathoz a mézet, az olajat,
a csirkefűszert, a citrom levét, a ketchupot és a szerecsendiót elkavarjuk,
rákenegetjük a csirkére. Kikent, alufóliával bélelt tepsibe tesszük,
alufóliával bevonjuk, előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük,
majd az alufóliát levéve, 10-15 perc alatt ropogósra sütjük. Melegen,
burgonyával, rizzsel, salátával kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése