Az a tipikus étel, amit senki sem szeret, mert erős
fokhagyma illatú, mégis mindenki örömmel fogyaszt. Készítsünk belőle kevés
adagokat, így nem kell napokig azon aggódnunk, hogy a fokhagyma szaga átjárja a
lakást és a hűtőt. Nagy segítség, ha egyszer használatos műanyag dobozban
tároljuk, mert az intenzív illat beissza magát a tároló edénybe, ezt pedig egy
egyszerű mozdulattal kidobhatjuk, ha már elfogyott a szalonna. Ügyeljünk, hogy
mindig alaposan zárjuk le mielőtt hűtőbe tesszük!
Hozzávalók: Kb. két tenyérnyi, húsos szalonna, 6-8
babérlevél, 1-2 kanál szemes bors, só; a bevonathoz: 1 nagyobb fej fokhagyma,
só, pirospaprika
Elkészítése:
1.
A szalonnát a fűszerekkel megszórt, sózott
vízben feltesszük főni.
2.
Amikor a bőre is megpuhult, a vízből kivesszük,
lecsepegtetjük, kihűtjük.
3.
A fokhagymát megtisztítva áttörjük.
4.
Annyi vízben, ami éppen ellepi, feltesszük főni,
picit sózzuk. Tanács: a fedő, amivel lezárjuk alaposan szigeteljen, különben az
egész lakás fokhagymaszagú lesz.
5.
A kész fokhagymával siessünk szabad levegőre,
erkélyre, teraszra. Kavarjuk el a pirospaprikával.
6.
A szalonnát is vigyük ki a teraszra, majd
kenegessük be a fokhagymás szósszal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése