Húsos táska


Hozzávalók: 40 dkg leveles tészta, 10-15 dkg maradék hús, párizsi, szalámi – ami van, 1+1 tojás, 1-2 kanál morzsa, bazsalikom vagy petrezselyemzöld, ha szükséges só, bors, zsiradék.
Elkészítése: A tésztát felolvasztjuk, tenyérnyi kockákra vágjuk. A maradék húsfélét ledaráljuk (vagy nagyon apróra vágjuk), hozzáütünk 1 tojást, annyi morzsát adunk hozzá, hogy kenhető, de lágy masszát kapjunk. A réteskockákat lekenjük felvert tojással, a közepükben elosztjuk a tölteléket, majd felhajtjuk, jól összenyomkodjuk a széleket. Forró zsiraédkban szép pirosra sütjük.
Tipp: Mellé ízlés szerint márotgatót is kínálhatunk.

Megjegyzés: ha a szélek nem akarnak összeragadni, villával nyomogassuk össze. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése