Hozzávalók: 40 dkg leveles tészta,
10-15 dkg maradék hús, párizsi, szalámi – ami van, 1+1 tojás, 1-2 kanál morzsa,
bazsalikom vagy petrezselyemzöld, ha szükséges só, bors, zsiradék.
Elkészítése: A tésztát
felolvasztjuk, tenyérnyi kockákra vágjuk. A maradék húsfélét ledaráljuk (vagy
nagyon apróra vágjuk), hozzáütünk 1 tojást, annyi morzsát adunk hozzá, hogy
kenhető, de lágy masszát kapjunk. A réteskockákat lekenjük felvert tojással, a
közepükben elosztjuk a tölteléket, majd felhajtjuk, jól összenyomkodjuk a
széleket. Forró zsiraédkban szép pirosra sütjük.
Tipp: Mellé ízlés szerint
márotgatót is kínálhatunk.
Megjegyzés: ha a szélek nem akarnak
összeragadni, villával nyomogassuk össze.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése