Hozzávalók (4 személyre): 50 dkg burgonya, 15 dkg húsos
szalonna, 1 kis szelet pasztinák, só, zsiradék, szerecsendió, 3 dl húsleveslé
vagy házi ételízesítős víz, tej; a tálaláshoz pirítós.
Elkészítése:
1.
A burgonyát héjában, enyhén ecetes vízben (úgy
nem reped) megfőzzük.
2.
Kihűtjük, megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk.
3.
Zsiradékban aranysárgára sütjük. Nem szabad
túlsütni, mert kemény lesz.
4.
Turmixgépbe szedjük, felöntjük a húsleveslével
vagy vízzel, krémesre dolgozzuk
5.
A tűzre visszatéve őrölt szerecsendióval
megszórjuk, felöntjük annyi tejjel, amilyen sűrűre szeretnénk. Felforraljuk.
6.
A szalonnát kevés zsiradékban megpirítjuk,
kiszedjük, a helyén megpirítjuk a szeletekre vágott kenyeret.
Tálalás: A levest tálkákba mérve, a pirított szalonnával és
a kenyérrel kínáljuk. A tej és a leveslé mértékét ízlésünk szerint
variálhatjuk.
Megjegyzés: A levest bármilyen krumplihoz illő fűszerrel
tovább ízesíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése