Amerikai sültkrumpli krémleves


Hozzávalók (4 személyre): 50 dkg burgonya, 15 dkg húsos szalonna, 1 kis szelet pasztinák, só, zsiradék, szerecsendió, 3 dl húsleveslé vagy házi ételízesítős víz, tej; a tálaláshoz pirítós.
Elkészítése:


1.       A burgonyát héjában, enyhén ecetes vízben (úgy nem reped) megfőzzük.

2.       Kihűtjük, megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk.

3.       Zsiradékban aranysárgára sütjük. Nem szabad túlsütni, mert kemény lesz.

4.       Turmixgépbe szedjük, felöntjük a húsleveslével vagy vízzel, krémesre dolgozzuk

5.       A tűzre visszatéve őrölt szerecsendióval megszórjuk, felöntjük annyi tejjel, amilyen sűrűre szeretnénk. Felforraljuk.

6.       A szalonnát kevés zsiradékban megpirítjuk, kiszedjük, a helyén megpirítjuk a szeletekre vágott kenyeret.

Tálalás: A levest tálkákba mérve, a pirított szalonnával és a kenyérrel kínáljuk. A tej és a leveslé mértékét ízlésünk szerint variálhatjuk.
Megjegyzés: A levest bármilyen krumplihoz illő fűszerrel tovább ízesíthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése