Fasírtrolád


Hozzávalók: 50 dkg darált hús, 3 tojás, 4-5 nagy kanál morzsa, 3-4 cikk zúzott fokhagyma, csipet curry, só, bors; a töltelékhez: 5 kemény +1 nyers tojás, 1 szelet piros húsú + 1 szelet zöld húsú paprika, fél csokor petrezselyem, só, bors.
Elkészítése: A húst a tojásokkal és annyi morzsával kidolgozzuk, hogy összeálló, de még lágy, jól formázható masszát kapjunk. Fűszerezzük. 3 kemény tojást lereszelünk, simára kavarjuk a 2 nyers tojással, az apróra vágott paprikával és petrezselyemzölddel, ízesítjük. A kivett húst két részre osztjuk, egyenként félujjnyi vastag téglapappá lapogatjuk olajjal kikent alufólián, lekenjük a kettéosztott töltelékkel. A tetejére szórjuk a kis kockára vágott maradék 2 tojást, szorosan felcsavarjuk, alufóliába csomagoljuk, forró sütőben 60 percig sütjük. Csak kihűlés után bontjuk és szeleteljük.
Megjegyzés: A húsvéti asztalon sem mutat rosszul, szépen szeletelhető finomság.

Fagyal Hajnalka

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése