Hozzávalók: 50 dkg darált hús, 3 tojás, 4-5 nagy kanál morzsa,
3-4 cikk zúzott fokhagyma, csipet curry, só, bors; a töltelékhez: 5 kemény +1
nyers tojás, 1 szelet piros húsú + 1 szelet zöld húsú paprika, fél csokor
petrezselyem, só, bors.
Elkészítése: A húst a tojásokkal és annyi morzsával
kidolgozzuk, hogy összeálló, de még lágy, jól formázható masszát kapjunk.
Fűszerezzük. 3 kemény tojást lereszelünk, simára kavarjuk a 2 nyers tojással,
az apróra vágott paprikával és petrezselyemzölddel, ízesítjük. A kivett húst két
részre osztjuk, egyenként félujjnyi vastag téglapappá lapogatjuk olajjal kikent
alufólián, lekenjük a kettéosztott töltelékkel. A tetejére szórjuk a kis kockára
vágott maradék 2 tojást, szorosan felcsavarjuk, alufóliába csomagoljuk, forró
sütőben 60 percig sütjük. Csak kihűlés után bontjuk és szeleteljük.
Megjegyzés: A húsvéti asztalon sem mutat rosszul, szépen
szeletelhető finomság.
Fagyal
Hajnalka
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése