Köménymagos pácolt oldalas




Hozzávalók (4 személyre): 4 db. 2 szemes oldalas, 1 póréhagyma fehér része, 2 kisebb vöröshagyma, 3 kanál olaj, 1 kanál méz, 1 kiskanál őrölt köménymag, 1 kanál méz, 1 kanál mustár, fél citrom leve, grillfűszer; a körethez: 1 kg burgonya.
Elkészítése: A páchoz a vöröshagymát kettőbe vágjuk, majd vékonyan felszeleteljük, így járunk el a póréhagymával is. A húsfűszert kivéve a páchoz mindent összekavarunk. A fűszerrel a húsokat bedörzsöljük, tűzálló edénybe téve rákenjük a pácot. Szorosan lefedjük, vagy alufóliával letakarjuk, másnapig pácolódni hagyjuk. Ekkor 1 dl vizet öntünk alá, hideg sütőbe tesszük, a sütőt bekapcsolva, 180 fokon 1 órán át sütjük. Ekkor a fedelét levesszük, saját levével locsolgatva szép pirosra sütjük. Ha a leve nagyon elfő, kevés vízzel pótoljuk. A burgonyát közben enyhén sós vízben megfőzzük, megtörjük. A hús levével alaposan kikavarjuk. Forrón, a hússal kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése