Zöldséges sonkaleves




Hozzávalók (4 személyre): 30 dkg füstölt sonka (vagy más füstölt hús), 3 burgonya, 2 paradicsom, 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 szelet zeller, 1 vöröshagyma, fél fej káposzta, só, petrezselyemzöld, 1 vöröshagyma, babérlevél, őrölt köménymag.
Elkészítése: A sonkát kockákra vágjuk. A vöröshagymát felaprítjuk, a szeletekre vágott sárgarépával és a sonkával kevés zsiradékon megfuttatjuk. Felengedjük vízzel, hozzáadjuk a vékonyra vágott káposztát, a csíkokra vágott petrezselymet, a szeletekre vágott paradicsomot, 2-3 babérlevelet, az őrölt köményt. Csak azután sózzuk, ha már főtt egy kis ideig, hogy lássuk, mennyire sós a sonkától. Fedő alatt, lassú tűznél majdnem készre főzzük. Ekkor adjuk hozzá a kis kockákra vágott burgonyát, amikor ezzel is megfőtt, tálalhatjuk is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése