Hozzávalók (4 személyre): 30 dkg füstölt sonka (vagy más
füstölt hús), 3 burgonya, 2 paradicsom, 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1
szelet zeller, 1 vöröshagyma, fél fej káposzta, só, petrezselyemzöld, 1
vöröshagyma, babérlevél, őrölt köménymag.
Elkészítése: A sonkát kockákra vágjuk. A vöröshagymát
felaprítjuk, a szeletekre vágott sárgarépával és a sonkával kevés zsiradékon
megfuttatjuk. Felengedjük vízzel, hozzáadjuk a vékonyra vágott káposztát, a
csíkokra vágott petrezselymet, a szeletekre vágott paradicsomot, 2-3
babérlevelet, az őrölt köményt. Csak azután sózzuk, ha már főtt egy kis ideig,
hogy lássuk, mennyire sós a sonkától. Fedő alatt, lassú tűznél majdnem készre
főzzük. Ekkor adjuk hozzá a kis kockákra vágott burgonyát, amikor ezzel is
megfőtt, tálalhatjuk is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése