Hozzávalók (4 személyre): 30 dkg füstölt hús, 1 kisebb
zeller, 2 szál sárgarépa, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 1 petrezselyem, 1
vöröshagyma, 1 tojás sárgája, kakukkfű.
Elkészítése: A füstölt húst és a vöröshagymát apró kockákra
vágjuk. A sonkát zsiradékon kissé megpirítjuk, hozzászórjuk a vöröshagymát és a
szeletekre vágott sárgarépát, együtt kissé megdinszteljük. Felengedjük vízzel,
hozzáadjuk a szintén apró kockára vágott zellert, fedő alatt puhára főzzük,
megszórjuk kakukkfűvel. Mivel a füstölt hús sós, csak akkor sózzuk, ha
szükséges. A tejfölt a tojás sárgájával simára kavarjuk, hozzáadjuk a lisztet,
csomómentesre dolgozzuk. Leveslével hőkiegyenlítjük, a leveshez öntve
felforraljuk. Forrón kínáljuk, aki szereti csípős paprikával fogyaszthatja,
ecettel, citromlével savanyíthatja.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése