Zellerkocka leves





Hozzávalók (4 személyre): 30 dkg füstölt hús, 1 kisebb zeller, 2 szál sárgarépa, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 1 petrezselyem, 1 vöröshagyma, 1 tojás sárgája, kakukkfű.
Elkészítése: A füstölt húst és a vöröshagymát apró kockákra vágjuk. A sonkát zsiradékon kissé megpirítjuk, hozzászórjuk a vöröshagymát és a szeletekre vágott sárgarépát, együtt kissé megdinszteljük. Felengedjük vízzel, hozzáadjuk a szintén apró kockára vágott zellert, fedő alatt puhára főzzük, megszórjuk kakukkfűvel. Mivel a füstölt hús sós, csak akkor sózzuk, ha szükséges. A tejfölt a tojás sárgájával simára kavarjuk, hozzáadjuk a lisztet, csomómentesre dolgozzuk. Leveslével hőkiegyenlítjük, a leveshez öntve felforraljuk. Forrón kínáljuk, aki szereti csípős paprikával fogyaszthatja, ecettel, citromlével savanyíthatja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése