Tejfölös meggytorta




Hozzávalók a tésztához: 15 dkg liszt, 12 dkg margarin, 8 dkg cukor, 5 dkg kukoricakeményítő, 1 tojás, mokkáskanálnyi sütőpor, 1 citrom héja;  a töltelékhez: 50 dkg meggy, 2 dl tejföl, 10 dkg cukor, 2 tojás, 2 tasak vaníliás cukor.
Elkészítése: A tésztához a tojást és a cukrot habosra verjük, beledolgozzuk a margarint, végül hozzákavarjuk a lisztet és a kukoricakeményítőt, a sütőport és a citrom lereszelt héját. Kenhető masszát kapunk, amit 1-2 órára hűtőben pihentetünk. Kikent formába borítjuk, egyenletesen elsimítjuk. Kirakjuk a magozott meggyel, ráöntjük a tölteléket. Ehhez a tojások sárgáját habosra verjük a cukrokkal és a tejföllel, végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. Az egészet sütőbe tolva, közepes tűzön szép pirosra sütjük. Tálaláskor porcukorral megszórjuk.
Megjegyzés: Télen mélyhűtött meggyből is készíthető. Ekkor a kiolvasztott gyümölcsöt használjuk fel. Finom, omlós tésztájú sütemény.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése