Hozzávalók a tésztához: 15 dkg liszt, 12 dkg margarin, 8 dkg
cukor, 5 dkg kukoricakeményítő, 1 tojás, mokkáskanálnyi sütőpor, 1 citrom
héja; a töltelékhez: 50 dkg meggy, 2 dl
tejföl, 10 dkg cukor, 2 tojás, 2 tasak vaníliás cukor.
Elkészítése: A tésztához a tojást és a cukrot habosra
verjük, beledolgozzuk a margarint, végül hozzákavarjuk a lisztet és a
kukoricakeményítőt, a sütőport és a citrom lereszelt héját. Kenhető masszát
kapunk, amit 1-2 órára hűtőben pihentetünk. Kikent formába borítjuk,
egyenletesen elsimítjuk. Kirakjuk a magozott meggyel, ráöntjük a tölteléket.
Ehhez a tojások sárgáját habosra verjük a cukrokkal és a tejföllel, végül
óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. Az egészet sütőbe
tolva, közepes tűzön szép pirosra sütjük. Tálaláskor porcukorral megszórjuk.
Megjegyzés: Télen mélyhűtött meggyből is készíthető. Ekkor a
kiolvasztott gyümölcsöt használjuk fel. Finom, omlós tésztájú sütemény.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése