Tejfölös csülökragu




Hozzávalók (4 személyre): 1 szép csülök, 3 dl tejföl, 2-3 paradicsom, 1 zöldpaprika, 1 vöröshagyma, 1 kanál liszt, só, bors, petrezselyemzöld, pirospaprika. 
Elkészítése: A csülköt láng fölött kissé megpirítjuk, alaposan megmossuk, a húst levágjuk róla, bőrös részével együtt csíkokra vágjuk. A csontot eltesszük egy csontleveshez (vagy húsleveshez). Egy kuktában az apróra vágott vöröshagymát zsiradékon megdinszteljük, majd rászórjuk az apróra vágott paprikát, Együtt kissé elsütjük, hozzáadjuk a darabokra vágott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt 10 percig főzzük, megszórjuk pirospaprikával. Beleadjuk az alaposan megmosott húst, felöntjük annyi vízzel,a mi éppen ellepi. A kuktát lezárjuk, jelzéstől számítva 40-45 percig főzzük. Levesszük, majd 20-25 perc után felbontjuk. A lisztet a tejföllel és az apróra vágott petrezselyemzölddel elkavarjuk, a hús levével elkavarva „felmelegítjük”, hogy ne csomósodjon. a húshoz öntve felforraljuk, 11-2 percig kavargatva főzzük, levesszük. Tésztával, burgonyapürével vagy nokedlivel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése