Hozzávalók (4 személyre): 1 szép csülök, 3 dl tejföl, 2-3
paradicsom, 1 zöldpaprika, 1 vöröshagyma, 1 kanál liszt, só, bors,
petrezselyemzöld, pirospaprika.
Elkészítése: A csülköt láng fölött kissé megpirítjuk,
alaposan megmossuk, a húst levágjuk róla, bőrös részével együtt csíkokra
vágjuk. A csontot eltesszük egy csontleveshez (vagy húsleveshez). Egy kuktában
az apróra vágott vöröshagymát zsiradékon megdinszteljük, majd rászórjuk az
apróra vágott paprikát, Együtt kissé elsütjük, hozzáadjuk a darabokra vágott
paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt 10 percig főzzük, megszórjuk
pirospaprikával. Beleadjuk az alaposan megmosott húst, felöntjük annyi vízzel,a
mi éppen ellepi. A kuktát lezárjuk, jelzéstől számítva 40-45 percig főzzük. Levesszük,
majd 20-25 perc után felbontjuk. A lisztet a tejföllel és az apróra vágott
petrezselyemzölddel elkavarjuk, a hús levével elkavarva „felmelegítjük”, hogy
ne csomósodjon. a húshoz öntve felforraljuk, 11-2 percig kavargatva főzzük,
levesszük. Tésztával, burgonyapürével vagy nokedlivel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése