Hozzávalók:
20 dkg lágy vaj, 2 bögre liszt, 1 bögre áfonya (lehet mélyhűtött is), 1 bögre
cukor, 2/3 bögre joghurt, 2 tojás + 1 tojássárgája, 1 tasak vaníliás por, 1
teáskanál sütőpor, ¼ kiskanál
szódabikarbóna.
Elkészítése:
A sütőt bekapcsoljuk, a formákat vajjal vagy olajjak kikenjük, liszttel
megszórjuk. A tojások sárgáját a vajjal és a cukorral fehéredésig kavarjuk. A
lisztet a sütőporral és szódabikarbónával átszitáljuk, a masszához dolgozzuk,
legvégül óvatosan beleforgatjuk a tojások kemény habját. Az áfonya felét a
masszához kavarjuk, a másikat 1 kanál liszttel elkavarjuk. A tésztát a formák
harmadáig kanalazzuk, megszórjuk a lisztes áfonyával, sütőben tűzpróbáig
sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése