Áfonyás bögrés-muffin


Hozzávalók: 20 dkg lágy vaj, 2 bögre liszt, 1 bögre áfonya (lehet mélyhűtött is), 1 bögre cukor, 2/3 bögre joghurt, 2 tojás + 1 tojássárgája, 1 tasak vaníliás por, 1 teáskanál sütőpor, ¼  kiskanál szódabikarbóna.


Elkészítése: A sütőt bekapcsoljuk, a formákat vajjal vagy olajjak kikenjük, liszttel megszórjuk. A tojások sárgáját a vajjal és a cukorral fehéredésig kavarjuk. A lisztet a sütőporral és szódabikarbónával átszitáljuk, a masszához dolgozzuk, legvégül óvatosan beleforgatjuk a tojások kemény habját. Az áfonya felét a masszához kavarjuk, a másikat 1 kanál liszttel elkavarjuk. A tésztát a formák harmadáig kanalazzuk, megszórjuk a lisztes áfonyával, sütőben tűzpróbáig sütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése