Sült csirkeszárny nagymama módra

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg csirkeszárny, 4-5 cikk fokhagyma, só, bors, liszt, zsiradék a sütéshez.


Elkészítése: A szárnyakat alaposan megmossuk, majd jól lecsepegtetjük. A fokhagymát áttörjük, bedörzsöljük vele a szárnyakat. Sóval, borssal megszórjuk, majd lisztbe mártogatjuk a húsokat. A felesleget lerázzuk, egyszerre, széles lábasban felhevített bő, forró olajba rakjuk a húsokat, míg a színük megváltozik, ekkor a tüzet lassúbbra vesszük, hogy csendesen süljenek. Többször megforgatjuk, amikor minden oldalukon szép pirosak, kivesszük, papírszalvétára szedjük, forrón kínáljuk.
Megjegyzés: Köretként friss, vegyes salátát vagy burgonyapürét kínálhatunk. A szárnyakat chilivel, vagy csípős csirkefűszerrel is beszórhatjuk, nagyon ízletessé teszi. A zsiradékban sült hús omlós és különleges ízű, de vigyázzunk, hogy ne süssük túl forró olajban, mert úgy a külseje megég, de a közepe még nem sül át rendesen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése