Hozzávalók 4 személyre: 10 dkg bacon, 4 szelet kenyér (20 dkg), 3 tojás, 2 dl tej, 1 vöröshagyma, 2 cikk fokhagyma, petrezselyemzöld, só, bors, morzsa.
Elkészítése: A kenyér héját körben leválasztjuk, a belsejét kis kockákra vágjuk. A petrezselymet apróra vágjuk, rászórjuk a kenyérre. A tojásokat sóval, borssal felverjük, elkavarjuk a tejjel, ráöntjük a kenyérre. 15 percig ázni hagyjuk, ekkor villával összetörjük. Közben a vöröshagymát kevés zsiradékon megdinszteljük, hozzászórjuk az apró kockára vágott szalonnát, együtt kissé elsütjük. A zsiradékból a kenyérmasszához kavarjuk, hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát, majd annyi morzsával dolgozzuk ki, hogy formázható masszát kapjunk. Kisebb gombócokat formázunk belőle, enyhén sós, forrásban lévő vízbe dobjuk, kifőzzük.
Megjegyzés: Kifejezetten finom káposztafőzelékkel, de bármilyen, ízlés szerinti főzelékhez adhatjuk. Ha prézlibe forgatjuk, petrezselymes tejföllel meglocsolva önmagában is kínálhatjuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése