Télen sem kell nélkülöznünk az ízletes zöldkaprot. Akinek
nincs hatalmas mélyhűtője, üvegben is megőrizheti e roppant aromás növény ízeit
is illatát – akár két változatban is: édesen, vagy sósan, előbbit főételekhez,
utóbbit süteményekhez, mártásokhoz.
Hozzávalók 2, kb. 4
dl üveghez: 1 jó vaskos összemarék zöldkapor zsenge szárával, só, cukor, olaj,
tartósítószer.
Elkészítése: A kaprot alaposan átválogatjuk, a kemény
szárakat levágjuk. Apróra szeleteljük. Zsiradékot hevítünk, rászórjuk a kaprot.
Ha édesen kívánjuk eltenni, annyi cukrot adunk hozzá, amilyen édesre kívánjuk,
és addig sütjük, míg éppen csak összeesik. Tartósítószert adunk hozzá, azonnal
száraz üvegekbe szedjük és meleg, száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. A sós
verziót kevés sóval készítjük, ugyanígy. Felhasználása ugyanaz, mint a friss
kaporé.
Megjegyzés: ugyanígy tehetünk el petrezselyemlevelet is,
sóval.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése