Zöldkapor kétféleképpen




Télen sem kell nélkülöznünk az ízletes zöldkaprot. Akinek nincs hatalmas mélyhűtője, üvegben is megőrizheti e roppant aromás növény ízeit is illatát – akár két változatban is: édesen, vagy sósan, előbbit főételekhez, utóbbit süteményekhez, mártásokhoz.

Hozzávalók 2, kb.  4 dl üveghez: 1 jó vaskos összemarék zöldkapor zsenge szárával, só, cukor, olaj, tartósítószer.

Elkészítése: A kaprot alaposan átválogatjuk, a kemény szárakat levágjuk. Apróra szeleteljük. Zsiradékot hevítünk, rászórjuk a kaprot. Ha édesen kívánjuk eltenni, annyi cukrot adunk hozzá, amilyen édesre kívánjuk, és addig sütjük, míg éppen csak összeesik. Tartósítószert adunk hozzá, azonnal száraz üvegekbe szedjük és meleg, száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. A sós verziót kevés sóval készítjük, ugyanígy. Felhasználása ugyanaz, mint a friss kaporé.

Megjegyzés: ugyanígy tehetünk el petrezselyemlevelet is, sóval.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése