Reszelt alma




Süteményekhez és palacsintába kiváló finomság, mely könnyen elkészül és igazán olcsó. Gyönyörű aranyszínét annak köszönheti, hogy előkészítés közben citromsós vízben tároljuk, majd a lereszelt gyümölcsöt azonnal elkavarjuk cukorral, megelőzve így, hogy megbarnuljon.

Hozzávalók: Minden kg almához kb. 30-40 dkg cukor, citromsó, vagy 2 citrom leve, tartósítószer.

Elkészítése: Az almákat meghámozzuk, citromsóval elkavart vízbe tesszük. Ha minddel végeztünk reszelő nagy lyukán lereszeljük, azonnal elkavarjuk cukorral. Mindig, amikor újabb adag almát adunk hozzá, alaposan felkavarjuk. A kész, cukros almát levével együtt megpároljuk, míg elkezd besűrűsödni. Annyi cukrot adunk hozzá, amilyen édesre szeretjük – nem kell túl édesnek lennie, úgy megmarad kellemes íze. Besűrítjük, megszórjuk tartósítószerrel, alaposan felkavarjuk. Üvegekbe nyomogatjuk, lezárjuk, meleg, száraz dunsztban kihűtjük.

Megjegyzés: Ha süteményhez adjuk, télen szűrőn csepegtessük le. A levét sem szabad kidobni, ásványvízzel, citromlével ízesítve nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése