Padlizsános zakuszka




Hozzávalók: 3 kg padlizsán, 1 kg vöröshagyma, 1 kg érett paradicsom, 1 kg piros színű paprika, 7-8 dl olaj, só, bors, babérlevél, tartósítószer.

Elkészítése: a padlizsánt megsütjük, megtakarítjuk, megmossuk, ledaráljuk. A  hagymát és a paprikát is ledaráljuk. Az olajat felhevítjük, a vöröshagymát megpároljuk rajta. Mikor elfő a leve, hozzáadjuk a paprikát, azzal is elfőzzük. Amikor sülni kezd, beleadjuk a kis kockákra vágott paradicsomot, amivel szintén elfőzzük. Végül hozzáadjuk a padlizsánt, a babérlevelet együtt krémessé, kellően sűrűre főzzük. Sózzuk, borsozzuk, tartósítószert adunk hozzá, azonnal üvegekbe szedjük, lezárjuk, száraz, meleg dunsztban hagyjuk kihűlni.

Megjegyzés: Különféle további fűszerekkel ízesítjük, mint bazsalikom, csombor, kakukkfű, de vigyázzunk, egyikből se tegyünk túl sokat hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése