Hozzávalók: 3 kg padlizsán, 1 kg vöröshagyma, 1 kg érett
paradicsom, 1 kg piros színű paprika, 7-8 dl olaj, só, bors, babérlevél,
tartósítószer.
Elkészítése: a padlizsánt megsütjük, megtakarítjuk,
megmossuk, ledaráljuk. A hagymát és a
paprikát is ledaráljuk. Az olajat felhevítjük, a vöröshagymát megpároljuk
rajta. Mikor elfő a leve, hozzáadjuk a paprikát, azzal is elfőzzük. Amikor
sülni kezd, beleadjuk a kis kockákra vágott paradicsomot, amivel szintén
elfőzzük. Végül hozzáadjuk a padlizsánt, a babérlevelet együtt krémessé,
kellően sűrűre főzzük. Sózzuk, borsozzuk, tartósítószert adunk hozzá, azonnal
üvegekbe szedjük, lezárjuk, száraz, meleg dunsztban hagyjuk kihűlni.
Megjegyzés: Különféle további fűszerekkel ízesítjük, mint
bazsalikom, csombor, kakukkfű, de vigyázzunk, egyikből se tegyünk túl sokat
hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése