Gyömbéres narancs cukorban




Nagyon tömény, nagyon cukros, nagyon finom :) 

Hozzávalók (4 db. kb. 4 dl. üveghez): 2 kg narancs, 1,2-1,5 kg cukor (ízlés szerint), 2-3 kisebb fahéjrúd, 2 citrom, 1 darabka gyömbér (ízlés szerint több-kevesebb).
Elkészítése


1.       A narancsokat és a citromot kefével alaposan megmossuk, másnapig, 2-3 alkalommal váltott hideg vízben áztatjuk. 


2.       Kimérjük a hozzávalókat. Saját ízlésünk szerinti mennyiségű cukrot használjunk. A megadott mennyiségtől igazi „édességet” kapunk. 


 
3.       2 narancs és a citromok kivételével a gyümölcsöket meghámozzuk, amennyire tudjuk lehéjazzuk, kockákra vágjuk. A félretetteket vékony szeletekre, vagy a hajukat apró kockára vágjuk. 



4.       A cukrot a gyümölcsök feldolgozása alatt felfogott levével és 2 dl vízzel főni tesszük, amikor a cukor teljesen elolvadt és forrni kezd, hozzáadjuk a gyümölcsöt és a fahéjat. 



5.       Erős tűznél, állandóan kavargatjuk, míg a habja kezd letisztulni. Belereszeljük a gyömbért, együtt főzzük tovább. 



6.       Amikor „pattanós” buborékok kezdenek jönni rajta, és kezd besűrűsödni, levesszük, kicsit hűlni hagyjuk, majd üvegekbe szedjük. 


Megjegyzés: Nem kell túl sűrűre főzni, kihűlés után még sűrűsödik. Kiváló édesség akár önmagában, de palacsintákat, süteményeket tehetünk ízletesebbé vele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése