Hozzávalók (4 személyre): 40 dkg spenót, 8 tojás, 4-5 cikk
fokhagyma, 8 szelet pirítós, 1-2 paradicsom, só, bors, bazsalikom, csipet
majoránna, zsiradék.
Elkészítése: A spenótot megmossuk, felvágjuk, felhevített
zsiradékon kavargatva összesütjük a zúzott fokhagymával, sózzuk, borsozzuk,
zöldfűszerekkel megszórjuk. Hozzáadjuk az apró kockára vágott paradicsomot, nem
kell túlsütni, csak míg összeesnek kissé. A kenyérszeleteket megpirítjuk,
fokhagymával kissé bedörzsöljük. A paradicsomos spenótot elosztjuk a tetejükön,
majd 1-1 tükörtojást helyezünk a tetejére. Megszórjuk kevés frissen őrölt
borssal, és azonnal kínáljuk.
Megjegyzés: tojás nélkül is nyugodt szívvel készíthetjük,
nagyon finom, íze hasonlít a méltán közkedvelt olasz bruschettára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése