Zöldcsütörtöki reggeli




Hozzávalók (4 személyre): 40 dkg spenót, 8 tojás, 4-5 cikk fokhagyma, 8 szelet pirítós, 1-2 paradicsom, só, bors, bazsalikom, csipet majoránna, zsiradék. 

Elkészítése: A spenótot megmossuk, felvágjuk, felhevített zsiradékon kavargatva összesütjük a zúzott fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, zöldfűszerekkel megszórjuk. Hozzáadjuk az apró kockára vágott paradicsomot, nem kell túlsütni, csak míg összeesnek kissé. A kenyérszeleteket megpirítjuk, fokhagymával kissé bedörzsöljük. A paradicsomos spenótot elosztjuk a tetejükön, majd 1-1 tükörtojást helyezünk a tetejére. Megszórjuk kevés frissen őrölt borssal, és azonnal kínáljuk.

Megjegyzés: tojás nélkül is nyugodt szívvel készíthetjük, nagyon finom, íze hasonlít a méltán közkedvelt olasz bruschettára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése