Zöldhagymaszár-krémleves nem csak zöldcsütörtökre




Hozzávalók (4 személyre): 1 fél fej brokkoli, 1 kisebb köteg zöldhagyma, 3 közepes burgonya, zsiradék, házi ételízesítő; a tálaláshoz: tetszés szerint pirítós kockák, vagy levesgyöngy, reszelt sajt.

Elkészítése: A zöldhagyma fehér részét vékony karikákra, a levelet kis darabokra vágjuk. A felhevített zsiradékon először a fehér hagymát dinszteljük meg kissé, hozzászórjuk a leveleket, épp csak elsütjük, felengedjük vízzel. Beleadjuk a kockára vágott burgonyát, ételízesítőt adunk hozzá, félig megfőzzük. Beletesszük a megmosott, rózsáira szedett brokkolit, puhára főzzük, turmixoljuk, annyi húsleves lével, vagy vízzel pótoljuk, amilyen sűrűre szeretjük, egyszer felforraljuk, azonnal kínáljuk, levesgyönggyel és reszelt sajttal megszórva. Készíthetjük sajtos pirítóssal is, ehhez először megpirítjuk a kenyeret, tepsibe szedjük, sajtot reszelünk rá, és forró sütőbe toljuk, míg a sajt ráolvad. Ezt egyben, vagy kisebb kockákra vágva kínáljuk a leveshez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése