Ribizlikompót




Egy kis figyelmességgel kiváló édességet készíthetünk télire, amit sokféleképpen felhasználhatunk az üvegből való fogyasztás mellett. A ribizli kompót, ahogy minden „puha” gyümölcs: eper, szeder és málna titka a dinsztelésben rejlik.

Hozzávalók: ribizli, cukor, tartósítószer. 

Elkészítése: A ribizliszemeket leszedegetjük, óvatosan megmossuk, leszűrjük, üvegekbe töltjük. A kisebb üvegekre 2, a nagyobbakra 4 kanál cukrot teszünk, illetve pici tartósítószert. Vízzel feltöltjük, lezárjuk, vizes dunsztban, nagyon lassan felmelegítjük. Fontos a lassú melegítés, így a színe is élénk marad, és a gyümölcs sem fut fel az üvegben, hanem szépen egyenletesen helyezkedik el. Amikor a színük picit megváltozott, a tüzet eloltva alatta, további meleg holmikkal betakarva a vízben hagyjuk kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése