Egy kis figyelmességgel kiváló édességet készíthetünk
télire, amit sokféleképpen felhasználhatunk az üvegből való fogyasztás mellett.
A ribizli kompót, ahogy minden „puha” gyümölcs: eper, szeder és málna titka a
dinsztelésben rejlik.
Hozzávalók: ribizli, cukor, tartósítószer.
Elkészítése: A ribizliszemeket leszedegetjük, óvatosan megmossuk,
leszűrjük, üvegekbe töltjük. A kisebb üvegekre 2, a nagyobbakra 4 kanál cukrot
teszünk, illetve pici tartósítószert. Vízzel feltöltjük, lezárjuk, vizes
dunsztban, nagyon lassan felmelegítjük. Fontos a lassú melegítés, így a színe
is élénk marad, és a gyümölcs sem fut fel az üvegben, hanem szépen egyenletesen
helyezkedik el. Amikor a színük picit megváltozott, a tüzet eloltva alatta,
további meleg holmikkal betakarva a vízben hagyjuk kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése