Szőlőkompót




Hozzávalók: nagy szemű, érett, de kemény szemű szőlő, cukor, szegfűszeg, tartósítószer.

Elkészítése: Leszedegetjük, kiválogatjuk a kemény szemeket. Megmossuk, óvatosan üvegekbe nyomkodjuk. Megszórjuk 2 kanál cukorral, 2-3 szegfűszeget teszünk rá, pici tartósítószert helyezünk a tetejére, felöntjük vízzel. Lezárjuk, vizes dunsztban, lassan melegítjük, míg a színük kissé megváltozik. Letakargatjuk meleg holmikkal, a vízben hagyjuk kihűlni.

Megjegyzés: Ha nem tudjuk épen leszedegetni a szemeket, vagy félünk, hogy megrepednek, apró, vékony kis szárával szedjük le, úgy biztosan épségben maradnak dunsztolás közben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése