Hozzávalók: érett, de kemény húsú, hólyagos meggy, cukor,
tartósítószer.
Elkészítése: A meggyeket alaposan átválogatjuk, megmossuk,
üvegekbe szedjük. Kissé megnyomkodjuk. egy 420-as üveghez 1,5-2 kanál, míg a
800-ashoz 3-4 kanál cukrot teszünk. Pici tartósítót helyezünk a tetejére,
felengedjük vízzel, lezárjuk. Vizes dunsztba téve, lassú tűzön épp csak addig
melegítjük, míg a színe megváltozik. Meleg holmikkal letakarjuk, hagyjuk
kihűlni.
Megjegyzés: úgy tartják, hogy meggykompótnak a hólyagos megy
a legfinomabb, de természetesen bármilyen más fajtából elkészíthetjük, a
különbség annyi, hogy azok talán nem lesznek olyan roppanósak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése