Roppanós meggykompót




Hozzávalók: érett, de kemény húsú, hólyagos meggy, cukor, tartósítószer.

Elkészítése: A meggyeket alaposan átválogatjuk, megmossuk, üvegekbe szedjük. Kissé megnyomkodjuk. egy 420-as üveghez 1,5-2 kanál, míg a 800-ashoz 3-4 kanál cukrot teszünk. Pici tartósítót helyezünk a tetejére, felengedjük vízzel, lezárjuk. Vizes dunsztba téve, lassú tűzön épp csak addig melegítjük, míg a színe megváltozik. Meleg holmikkal letakarjuk, hagyjuk kihűlni.

Megjegyzés: úgy tartják, hogy meggykompótnak a hólyagos megy a legfinomabb, de természetesen bármilyen más fajtából elkészíthetjük, a különbség annyi, hogy azok talán nem lesznek olyan roppanósak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése