Paszulyos zakuszka




Hozzávalók: 3 kg paradicsompaprika, 1 kg vöröshagyma, 1 kg fehér paszuly, 1 liter olaj, 1 liter paradicsomlé, babérlevél, só, bors, tartósítószer.
A paszulyt enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, még langyosan ledaráljuk. Az olajat felhevítjük, a ledarált hagymát addig pároljuk rajta, míg zsírjára sül. Fontos, hogy jól elsüssük, különben megromolhat. Amikor kész, hozzáöntjük a ledarált, lecsepegtetett paprikát, ezzel is lesütjük. Ezután kavarjuk hozzá a paradicsomlevet és a babérlevelet, együtt, kavargatva főzzük kb. 10 percig. Hozzáadjuk a darált paszulyt, együtt, sűrűn kavargatva krémesre főzzük. Sózzuk, borsozzuk, amikor elérjük a kívánt állagot (van, aki sűrűbben, van, aki vékonyabban szereti) hozzákavarjuk a tartósítószert (kb. 1 csapott mokkáskanálnyi szalicil). Forrón száraz üvegekbe szedjük, azonnal lezárjuk, és vastag, meleg, száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Megjegyzés: Érdemes kissé érett, akár fonnyadtabb paprikát választanunk, kevesebb víztartalma miatt egyrészt intenzívebb az íze, másrészt gyorsabban elkészül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése