Hozzávalók: 3 kg paradicsompaprika, 1 kg vöröshagyma, 1 kg
fehér paszuly, 1 liter olaj, 1 liter paradicsomlé, babérlevél, só, bors,
tartósítószer.
A paszulyt enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, még
langyosan ledaráljuk. Az olajat felhevítjük, a ledarált hagymát addig pároljuk
rajta, míg zsírjára sül. Fontos, hogy jól elsüssük, különben megromolhat.
Amikor kész, hozzáöntjük a ledarált, lecsepegtetett paprikát, ezzel is
lesütjük. Ezután kavarjuk hozzá a paradicsomlevet és a babérlevelet, együtt,
kavargatva főzzük kb. 10 percig. Hozzáadjuk a darált paszulyt, együtt, sűrűn
kavargatva krémesre főzzük. Sózzuk, borsozzuk, amikor elérjük a kívánt állagot
(van, aki sűrűbben, van, aki vékonyabban szereti) hozzákavarjuk a tartósítószert
(kb. 1 csapott mokkáskanálnyi szalicil). Forrón száraz üvegekbe szedjük,
azonnal lezárjuk, és vastag, meleg, száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Megjegyzés: Érdemes kissé érett, akár fonnyadtabb paprikát
választanunk, kevesebb víztartalma miatt egyrészt intenzívebb az íze, másrészt
gyorsabban elkészül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése