Citromfüves bodzaszörp




Hozzávalók: 3-3,5 kg cukor, 3 liter víz, 1 tésztaszűrőnyi friss bodzavirág, félmaréknyi citromfű levél, mokkáskanálnyi tartósítószer. 

Elkészítése: A cukrot a vízzel lassú tűzön főzzük, nem szabad rotyognia, csak gyöngyözve forrni. Amikor kezd szörpsűrűségű lenni, hozzáadjuk a megtisztogatott, de nem mosott bodzavirágot és a citromfüvet, amit szintén nem mosunk. Együtt, kavargatva csendes tűzön körülbelül 10 percig főzzük, majd kioltva a tüzet, elkavarjuk a tartósítóval, és hagyjuk egészen kihűlni. Leszűrve üvegekbe töltjük, lezárjuk.
Megjegyzés: Kicsit sok időt vesz igénybe, míg a cukor és a víz kellően sűrű sziruppá fő, de megéri, nagyon finom szörp lesz belőle, amit felhasználáskor ízlés szerint akár nyolc-tízszeres hígításban is fogyaszthatunk. Ekkor kavarjunk hozzá friss citromlevet, mert az hozza ki igazán az ízét!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése