Hozzávalók: 3-3,5 kg cukor, 3 liter víz, 1 tésztaszűrőnyi
friss bodzavirág, félmaréknyi citromfű levél, mokkáskanálnyi tartósítószer.
Elkészítése: A cukrot a vízzel lassú tűzön főzzük, nem
szabad rotyognia, csak gyöngyözve forrni. Amikor kezd szörpsűrűségű lenni,
hozzáadjuk a megtisztogatott, de nem mosott bodzavirágot és a citromfüvet, amit
szintén nem mosunk. Együtt, kavargatva csendes tűzön körülbelül 10 percig
főzzük, majd kioltva a tüzet, elkavarjuk a tartósítóval, és hagyjuk egészen
kihűlni. Leszűrve üvegekbe töltjük, lezárjuk.
Megjegyzés: Kicsit sok időt vesz igénybe, míg a cukor és a
víz kellően sűrű sziruppá fő, de megéri, nagyon finom szörp lesz belőle, amit
felhasználáskor ízlés szerint akár nyolc-tízszeres hígításban is
fogyaszthatunk. Ekkor kavarjunk hozzá friss citromlevet, mert az hozza ki
igazán az ízét!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése