Hozzávalók: minden kg. gyümölcsre 80-100 dkg cukor,
késhegynyi tartósítószer.
Elkészítése: Az áfonyát alaposan átválogatjuk, megmossuk. Annyi
cukorral, emilyen édesre szeretjük (talán finomabb, ha kissé fanyarkás marad,
és nem lesz túl édes) megszórjuk, óvatosan felkavarjuk, rászórjuk a
tartósítószert. Két-három napig, amíg a cukor egészen felolvad, hűvös helyen
tároljuk, minél többször felkavarjuk. Előkészített, tiszta, száraz üvegekbe
töltjük, lezárjuk, vizes dunsztban csírátlanítjuk, meleg holmik közé helyezve
hagyjuk kihűlni.
Megjegyzés: Bármihez használható: palacsintába, kenyérre, de
kiváló natúr joghurtok ízesítéséhez is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése