Áfonya cukorban




Hozzávalók: minden kg. gyümölcsre 80-100 dkg cukor, késhegynyi tartósítószer.
Elkészítése: Az áfonyát alaposan átválogatjuk, megmossuk. Annyi cukorral, emilyen édesre szeretjük (talán finomabb, ha kissé fanyarkás marad, és nem lesz túl édes) megszórjuk, óvatosan felkavarjuk, rászórjuk a tartósítószert. Két-három napig, amíg a cukor egészen felolvad, hűvös helyen tároljuk, minél többször felkavarjuk. Előkészített, tiszta, száraz üvegekbe töltjük, lezárjuk, vizes dunsztban csírátlanítjuk, meleg holmik közé helyezve hagyjuk kihűlni.
Megjegyzés: Bármihez használható: palacsintába, kenyérre, de kiváló natúr joghurtok ízesítéséhez is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése