Sárgarépa felfújt



Hozzávalók 4 felfújt formához: 40 dkg sárgarépa, 10 dkg barnacukor, 2 kanál tejföl, 1 nagy kanál teljes kiőrlésű liszt, 1 vanília kikapart belseje, 1 tojás, pici só.
Elkészítése: A sárgarépát a csipet sóval nagyon puhára főzzük. Leszűrjük, azon forrón botmixerrel pépesre törjük, hagyjuk kihűlni. Hozzákavarjuk a többi hozzávalót, alaposan kidolgozzuk, majd 4 szufléformába kanalazzuk. Előmelegített, 180 fokos sütőbe tolva addig sütjük, míg a teteje aranybarnára sül (kb. 25-30) perc. Sülés közben szépen felemelkedik, de ahogy nő, kissé összeesik. Melegen is finom, de igazi ízét kihűlve hozza ki.
Megjegyzés: Ünnepivé is tehetjük, ha csipet fahéjat, gyömbért, szegfűszeget adunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése