Grapefruitos csirke



Hozzávalók 4 személyre: 1 egész, körülbelül 80 dkg csirkemell, 1 lédús grapefruit, 2 kanál méz, csirkefűszer, 1 kanál ketchup, 1 kanál mustár, zsiradék.
Elkészítése: A csirkemellet kettévágjuk, majd mindegyik részből 4 szeletet vágunk. Kissé kipotyoljuk. A mézet, a fél grapefruit levével, (ha szükséges, többel), a ketchuppal, a mustárral és a csirkefűszerrel simára kavarjuk. Belerakjuk a hússzeleteket, legalább 2-3 órát pácolódni hagyjuk, időnként felforgatjuk. Zsiradékot hevítünk, a hússzeleteket belerakjuk, és mindkét oldalukon addig sütjük, míg szép világosbarna kéreg képződik rajta. Hamar átsül, vigyázzunk, ne szárítsuk ki. Forrón, rizzsel, friss, héjától megtisztított grapefruittal kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése